Az elektromos motor talán az ipar egyik legfontosabb mûködô egysége. Egyetlen meghibásodott motor teljesen meg tud bénítani magas költségû termelési rendszereket, nagy értékû berendezéseket. Egy motor javítási vagy cserélési költségei eltörpülnek a termelésben bekövetkezô késés költségeihez képest. Tapasztalataink alapján a motorvédelem hiánya továbbra is gondot okoz. Ezt arra alapozzuk, hogy a nagyszámú meghibásodások jelentôs része túlfeszültség, fázishiba vagy -kiesés, hosszú és nehézkes indítás, túlerôltetett mûködési ciklus vagy nem elektromos okból fakadó melegedés. A meghibásodások 60%-a a hagyományos védelmi rendszerek nem megfelelô hibaészlelésének tudható be. Ezek mûködésük során hôt termelnek a tekercseknél, ami tovább rontja a motorok élettartamát. A megfelelô megoldást a FANOX kínálja széles választékú elektromos védelmi relé termékcsaládjával, amik világszerte akadályozzák meg naponta, hogy a motorok leégjenek, ezzel együtt csökkentik a javításból és késésbôl fakadó költségeket.

A FANOX relék technológiai elônyeit az alábbi felsorolás mutatja:
• Hôingadozás-memória, ami folyamatosan regisztrálja a fûtési és hûtési folyamatokat indításkor, üzem közben, túlterhelés esetén és leállításkor.
• Azonnal jelzi, ha egy fázis kiesik, és leállítja a motort, akkor is, ha az csak kis kapacitással dolgozik, így akadályozva meg a költséges meghibásodásokat.
• Azonnal azonosítja és kijelzi a vészleállás okát, ami meggyorsítja a hiba feltárását és elhárítását.

A FANOX relék felszerelhetôk külsô OD-kijelzôkkel. Ezek olyan 22 mm átmérôjû kijelzôk a motorvezérlô egység vagy a központi egység külsô felületéhez rögzítve, amik jelzik a motor leállásának okát. Ez a kijelzô rendelkezik újraindító gombbal is, ami még könnyebbé teszi a kezelhetôségét. A fent említett tulajdonságai – kiegészítve a motorban elhelyezett hôszenzorok (PTC-k) és a relék közötti közvetlen kapcsolattal, ami alkalmassá teszi a túlmelegedés elleni védelemre, a különbözô kikapcsolószerkezetekkel, amik a különbözô típusú eszközökhöz igazítható vészleállást nyújtanak és a beépített fázishiba-védelemmel – tették a FANOX reléket a piac legmegbízhatóbb termékeivé. Túlteljesítve a hagyományos védelmek korlátozott lehetôségeit, mint a termikus relé, termoelektromos relé vagy a manuális vészleállító. Mindent egybevetve, a FANOX motorvédelmi relék használata jelentôs elônyöket biztosít megfizethetô áron, mivel drasztikusan csökkenti a késések lehetôségét, hiszen meghosszabbítja a motor élettartamát és lefaragja a fenntartási és javítási költségeket.

Megosztom!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

© 2013 aszinkron.hu / Aszinkron Kft. All Rights Reserved.
Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 created: neoarted  Powered by CMS, HTML5, Joomla